Ruit&Rijst schenkt Classic Riesling

Moselland
Classic Riesling 2008
Mosel/Duitsland
€ 5,49
www.gall.nl

 

Ruit:
‘Wij willen nog even op wijnweekend, heb jij nog een tip?’ Deze week kreeg ik die vraag al twee keer. Het schijnt dat de scholen her en der weer begonnen zijn, maar het vakantiegevoel zit er dus nog lekker in. Op nummer één van mijn wijnweekendjestop staat de Mosel! Niet de Moezel van de schnitzels, maar de Mosel van de steilste wijngaarden met ‘Klettersteigs’, overal eten bij de wijnboer én Trier. En bij jou?

 

Rijst:
Als het om wijnweekendjes gaat, ga ik al gauw mee. Het grote voordeel van de Mosel vind ik dat je binnen een paar uur in een andere wereld belandt. Mét verrukkelijke Rieslings. Mmm, 't water loopt al in mijn mond.

 

Ruit:
Ja, de Mosel zou de Mosel niet zijn zonder riesling. Leuk ook dat riesling alweer hot is. En dan vooral de lichtvoetige variant uit de Mosel. Deze Classic Riesling van Gall  &Gall vind ik een aanrader. Juist ook vanwege zijn ongecompliceerde karakter. Makkelijk en erg riesling, met een beetje bite, grip én bloemetjes! Hij is niet superlicht, wel mild en rond in de mond en dat maakt hem geweldig bij allerlei buiteneten. Heb jij nog een recept voor leuk, pikant zomers fingerfood, tapa-achtig iets in de aanbieding?

 

Rijst:
Onlangs was ik in de Provence waar buurvrouw Annick ons heeft bedolven onder de courgettes uit haar moestuin. Jouw sappige, milde Riesling had ik wel bij mijn koude, pittige courgettefrittata van ei, aardappel, knof, feta, wat Parmezaan (allerlei kaasrestjes kan ook), heel veel rozemarijn en vanzelf courgette willen drinken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden