Ruit&Rijst schenkt La Rocca

Pieropan
Soave Classico La Rocca, 2006 
 

Ruit:
Je hebt Soave en Soave. Deze La Rocca van Pieropan behoort tot de ultra-top. Bij Soave denk je vooral aan licht, neutraal, makkelijk en zelden interessant. In niks lijkt de La Rocca daarop. Hier my dear, voor jou een glas.

 

Rijst:
Pieropan en dan ook nog de La Rocca. Halloooo... Dat is zo’n beetje de allerlekkerste en sappigste en spannendste Soave die er bestaat. Ik vind de ‘gewone’ Soave Classico (ca. € 12) van dit huis al zo bijzonder. Met bloemetjes, honing, mineralen, fris, hartstikke droog en toch rond. Ik dans dan al.

 

Ruit:
Dansen? Okay. Mij benieuwen wat je gaat doen na de La Rocca. Daarmee gaat Pieropan met alles nog een grote stap verder. De druiven – 100% garganega - oogsten ze pas eind september, begin oktober! En de wijn rijpt wel een jaar op hout, waaronder 500 litervaten van Frans eiken. Nogal bijzonder voor een Soave.
Al die bijzondere aandacht proef je! Delicaat amandelbloesem, marsepein, ananasparfum met daaronder een heerlijke laag van knakkend zuur, dan weer peer, witte perzik en een hint laurier. Alles blijft ook nog eens tien keer langer in je mond hangen dan een doorsneesoave.

 

Rijst:
Ongelooflijk complex. Een wijn om voor te gaan zitten. Met aroma’s die je nauwelijks kunt benoemen omdat de laagjes en meer laagjes maar over elkaar heen blijven golven. Niks eten bij je eerste glas. Duik in die wijn. Daarna zet je er bijvoorbeeld flinterdunne flensjes met cantharellen of een raskippetje met amandeldressing naast. Dit is meer dan een Super-Soave. Zelfs meer dan een supersensationele witte wijn.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden