Ruit&Rijst schenkt Manzanilla Papirusa

Moe-maar-voldaan-moment

Lustau Solera Reserva
Manzanilla Papirusa

Rijst:
Manzanilla als je moe bent. Even het plaatje: de hele dag gewerkt, nog vlug een boodschap gedaan, kids opgepikt en thuis komen. Thee, een praatje, aan de kook, muziek aan of niet en dan het eerste, allerlekkerste glas van de dag. Als ik moe en tevreden ben, dan wordt dat manzanilla. Mmm, alleen van de geur, zilt en nootachtig, loopt het water al in mijn mond. De alcohol ontspant, maar de wijn maakt door de crispy stijl niet loom. Die van Lustau stond koud. M'n tweede glas drink ik bij de couscoussalade. Drink jij je sherry alleen voor of ook bij het eten?

Ruit:
Sherry als aperitief is niet mijn ding. Doe mij maar een strakdroge champagne of uhm, een Grolsch op het moe-maar-voldaan-moment. Manzanilla gaat bij mij naast een haring! Geen haring komt mijn huis in als hij niet een manzanilla bij zich heeft. Amontillado drink ik bij gedroogde ham, zwoele oloroso bij overjarige boerenkaas. En zo heb ik nog 1001 favoriete sherry-eetmomenten. Alle sherryvooroordelen ten spijt, ik blijf er van houden.

Rijst:
Vooroordelen, die voel ik als ik sherry aan anderen schenk. Het heeft ook een unieke, complexe, niet perse makkelijke smaak. Misschien geen wijn voor iedereen. Wel voor mij :) Fijn dat Lustau ze ook in halve flesjes heeft.

Ruit:
Yep, graag in halve flesjes! Ik zou willen dat veel meer sherry- en wijnhuizen dachten zoals Lustau. Ik heb wel wat halfjes Papirusa, Jarana (fino) en Escuadrilla (amontillado) liggen bijvoorbeeld. Ik vind trouwens dat deze ‘Papi’ zich onderscheidt van andere manzanilla’s door zijn mix van elegantie en gelaagdheid. En ik vang altijd een unieke zweem van jonge, verse lavendel op in de geur. Apart!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden