Salade met bietjes, wortel en rode kool met fenegriek en kruidige kwark

 200 gram jonge bietjes

200 gram winterwortel

200 gram rode kool

2 sjalotten

10 gram fenegriek

Peper& zout

1 dl. olie, noten- of olijfolie

1 dl. Aceto balsamico azijn

1 eetlepel mosterd

2 dl. Volle boeren kwark (liefst rauwmelks, deze heeft meer smaak)

sap van een citroen

 

Was alle groentes in ruim koud water.

Kook de bietjes of pof ze in de oven beetgaar.

Snijd de rode kool en de wortel in dunne repen, verhit de olie tot 60 graden en laat het fenegriek hierin trekken.

Meng de mosterd, citroensap, gesnipperde sjalotjes en de aceto balsamico samen met de olie

en laat de groentes hierin een uur marineren, voeg naar believen kruiden toe en wellicht het jonge bietenblad.

Dien op met de kwark die u luchtig heeft geklopt met peper& zout.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden