Salade van krab, avocado, rode grapefruit en little-gem

<p>&nbsp;Voor 2 personen:<!--StartFragment--></p><p class="MsoNormal">1 rode grapefruit</p>  <p class="MsoNormal">sap van maximaal een halve citroen</p>  <p class="MsoNormal">1 rijpe avocado</p>  <p class="MsoNormal">2 kropjes little gem</p>  <p class="MsoNormal">1 eetlepel crème fraîche</p>  <p class="MsoNormal">1 eetlepel goede mayo</p>  <p class="MsoNormal">1 eetlepel extra vergine olijfolie</p>  <p class="MsoNormal">1 eetlepel fijngeknipte bieslook</p>  <p class="MsoNormal">150 - 200 gram gaar krabvlees (uit de vriezer van de viswinkel)</p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-spacerun: yes;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal">Kerf de grapefruit kruislings in met een scherp mesje en schil hem. Verwijder ook zoveel mogelijk van de witte schil, want die smaakt onaangenaam bitter. Houd de vrucht boven een kommetje en snijd met het mesje de partjes tussen de vliezen uit. Vang het lekkend vocht op in het kommetje. Schil de avocado, halveer hem, verwijder de pit en snijd hem in plakjes. Besprenkel ze met een klein beetje citroensap tegen verkleuren. Haal de blaadjes van de little gem los, was en droog ze.<span style="mso-spacerun: yes;">&nbsp; </span>Doe de crème fraîche, de mayo en olijfolie bij het opgevangen grapefruitsap in het kommetje en roer glad. Proef de dressing en maak hem op smaak met citroensap, zout en versgemalen peper. Roer er tot slot de bieslook door. Maak op twee (liefst grote, diepe) borden een mooie salade van de little-gemblaadjes, grapefruitpartjes, avocado en het krabvlees. Druppel er vlak voor het serveren de dressing over.</p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-spacerun: yes;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal">Janneke</p>  <!--EndFragment-->

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden