Salade van wilde duiven, witloof met gecaramelliseerde amandelen, shii-takes en zonnebloempitten met een sojadressing.

  • Geplaatst op
  • Door Eric van Veluwen
  • Geplaatst in recept, salade
  • 0

<!--StartFragment-->  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">4 wilde duiven</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">200 gram witloof</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">40 gram amandelen</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language: EN-GB;">40 gram pijnboompitten</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language: EN-GB;">150 gram shi-i-takes</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">2 eetlepels honing</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">3 eetlepels sesamolie</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">100 gram taugé</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Sap van één citroen</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">olie om te bakken</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 teen knoflook</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Dressing</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">--------</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">½ dl. Sojasaus</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 eetlepel rietsuiker</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 eetlepel aceto balsamico</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Snijdt het witloof in mooie fijne reepjes en houd 1 lofje heel voor garnering.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Bewaar ze in koud water met citroensap, doe hierbij de gewassen taugé.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Snijd de shi-i-takes in vieren en bak ze in de sesam olie met wat knoflook.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Karamelliseer de amandelen in de honing door de amandelen in een droge pan licht te kleuren en onder regelmatig roeren de honing toe te voegen tot ze mooi bruin wordt.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Laat afkoelen op en vetvrij papiertje of ingevet bord.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Braad de duiven aan in de boter aan beide zijdes drie minuten en laat ze afkoelen.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Snijdt de filets van de duif samen met de pootjes en hak het karkas in stukken voor een saus.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Bak de karkassen in het braadvocht aan en blus af met de sojasaus en de balsamico.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Voeg de suiker toe en laat nog een kwartier trekken alvorens te zeven.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Laat het witloof en de taugé uitlekken en (na eventueel kort te bakken!?) </span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Schik de salade op het bord, leg hierop de gesneden duiffilet en het pootje, en garneer met de nootjes, de hele blaadjes lof en de gebakken paddestoelen.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Nappeer de sojasaus over de duif en giet de rest om de salade heen.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="font-family: 'Times New Roman';">Eric van Veluwen</span></p>  <!--EndFragment-->

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden