Sappige wijnen uit Chili

www.jancisrobinson.com

Wat is er met dit hete, vochtige weer lekkerder dan een gestroomlijnde, energieke, koele, verfrissende Sauvignon Blanc? En dan liefst met een heleboel pittige zuren, in bedwang gehouden door prettige fruitigheid. Jarenlang vond je dit type wijn vooral in Nieuw-Zeeland, Sancerre en Pouilly-Fumé. Maar Chili zit ze op de hielen!

 

Koele wijnregio Leyda
Proef de Centauri Sauvignon Blanc 2008 van O Fournier maar eens. Hij is gemaakt in de wijnregio Leyda, aan de kust. Deze regio ligt ten noorden van de steden Santiago en Valparaiso, maar de hitte wordt er fors getemperd door koele lucht en damp van de oceaan.

 

Wijn voor een bijzonder aperitief
De Centauri heeft een sterk minerale, maar toch sappige geur. In een wereld vol opzichtige Sauvignons laat deze wijn een prachtige terughoudendheid zien. En dat zonder flauw te zijn. Drink ’m als bijzonder aperitief, bijvoorbeeld als je (speciale) gasten hebt.

 

Sappige wijn voor elke dag
Een andere lekkere Chileense Sauvignon die ik kortgeleden proefde, is de Winemaker’s Selection Wetland Sauvignon Blanc van het bedrijf Yali in de Rapel Valley. Bomvol fris groen fruit en sap. Hij heeft een mooie balans: geen onnodige zoetheid die fouten moet verdoezelen. Met maar 12,5 procent alcohol is dit een wijn om elke dag geweldig van te genieten.

Meer weten? Kijk op href="http://www.jancisrobinson.com">www.jancisrobinson.com
Vertaling en bewerking: Anda Schippers


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden