Schorpioenwijn (23 okt - 21 nov)

Schorpioenen zijn zeer gepassioneerd, hebben een feilloze neus (ook voor de zwakke plek van een ander) en gaan voor diepte. Ze hebben alle talenten in huis om goede wijnproevers te worden, die de wijn laagje voor laagje uitdiepen. Als een schorpioen iets in zijn hoofd heeft, een ideaal, dan gaat hij tot het uiterste om dit te bereiken. Het zijn doorzetters, en ze bezitten veel kracht. Alles wat met graven te maken heeft, past bij dit sterrenbeeld: graven naar de kern van de zaak en letterlijk graven in de grond, op zoek naar het verborgene.

Truffeljacht
In december, januari en februari kan de schorpioen zijn hart ophalen in de Dordogne. Op truffeljacht! De varkens en hondjes geven aan waar ze kunnen gaan graven.

Wijn met diepte
Wijn moet diepte hebben voor een schorpioen, de wijn hoeft zich niet 1, 2, 3 te geven. Barolo’s, brunello’s, top Bordeaux’s, superdure Bourgogne uit de Côtes de Nuits, vintage port: het kan allemaal, mits ze genoeg complexiteit hebben. Het gaat de schorpioen niet om de kracht en de naam op het etiket maar om inhoud. Mocht de wijn niet helemaal naar de smaak van de schorpioen zijn, dan hoor je dat meestal niet, of alleen heel subtiel. Een schorpioen laat niet snel zijn ware gezicht zien.

Leuke laagjes
Niet alleen topwijnen komen in aanmerking als cadeau voor de jarige schorpioen. De Spaanse Coronas heeft aardig wat leuke laagjes; rijpe tannines, tikje vanille, verfrissende zuren, fijn fruit, snufje kruidnagel en zelfs een mespuntje truffel.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden