Sherry voor de studenten

Janneke,

Zoals je weet, woon ik in het hartje van de Amsterdamse wallen. Je weet wel, daar waar het vleeswaar niet alleen bij de slager ligt, maar ook achter ieder raam staat uitgestald. Nu zitten daar ook een hoop dispuutshuizen, en hebben we net de jaarlijkse groentijd achter de rug. Ik kan je zeggen, die gasten zuipen zo ongelooflijk veel, ik zou na het eerste weekend al een delirium oplopen.

Goedkoop pakje
Maar goed, dat soepie, misschien dat ze daarvan opknappen. Ik heb eens zitten rekenen. Dat pakje was volgens mij helemaal niet goedkoper dan zoals je hem nu, veel lekkerder, maakt met eerlijke producten. Misschien was vooral de tijd je kostbaar op de campus? Aan de andere kant, die had je volgens mij voldoende, jullie deden toch gemiddeld tien jaar over je studie?
Ik werd vandaag gebeld door de PR-afdeling van JP Chenet, weet je nog? Die kromme hals, deuk in de fles, en sponsor van Goede Tijden Slechte Tijden. Werd door studenten als zoete koek geslikt. Volgens mij vanwege de prijs. Over de kwaliteit kan ik niks zeggen, ik heb hem nog nooit geproefd. Wel gek, want de meeste wijnsnobs hebben er een uitgesproken mening over... Terwijl die hem volgens mij ook nog nooit in het glas hebben gehad. Trekt me sterk aan om op de uitnodiging in te gaan.

Goedkope fles
Ik zou bij de uiensoep een goedkope fles fino sherry nemen. Klinkt als m'n oudtante uit De Pijp, smaakt goddelijk. En in het zuiden van Spanje wordt het gedronken zoals hier bier. IJskoud en met liters tegelijk, staand aan de bar. Fino en Manzanilla zijn de meest droge soorten en gaan perfect bij vette en smaakrijke gerechten, zoals de uiensoep. Naast de mooie notige aroma's en z'n frisse smaak heeft de fino nog een bijkomend studentenvoordeeltje. Het alcoholpercentage ligt gemiddeld tussen de 16 en 20 procentjes. Ben je net even sneller dronken.

Goedkope aanbieding
Ga gewoon naar de supermarkt, bij de meest grote jongens behaal ik altijd goede resultaten met de sherry. Daarnaast, ze flikkeren die flesjes ook graag in de bonus of andersoortige aanbiedingsvarianten. Ook weer snel verdiend!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden