Sherrydieet

Bij sherry denk je al snel aan bloemetjesjurken, broches en andere oudewijvenzaken. Dit drankje uit de omgeving van Jerez, in het zuiden van Spanje, heeft een rampzalig stoffig imago.

 

Shit-kwaliteit
Dit heeft alles te maken met het feit dat dit drankje in de jaren zeventig niet aan te slepen was. Omdat het toch wel verkocht werd, maakten veel grote producenten zich niet veel zorgen over de kwaliteit. Er was dus veel shit op de markt.

 

Sherrydieet
En daar kwam nog een van de stomste ideeën bij die ik ooit in de wijnwereld heb gehoord: het sherrydieet. Juliana schijnt er veel aan gehad te hebben, al heb ik nooit het idee gehad dat zij heel veel aanleg heeft voor overgewicht. Het idee was dat je de helft eet van wat je normaal doet en dat aanvult met twee glazen sherry. Omdat veel dames van gemiddelde leeftijd hierdoor sherry met gezondheid associeerden, lagen er heel wat huisvrouwen de hele dag teut op de bank.

 

Rappen over sherry
Het is niet mijn doel sherry hip te maken. Ik vind niet dat er reclamecampagnes moeten komen met slogans als 'Sherry is gruwelijk  of 'Sherry is supervet (je valt er dus juist vanaf)'. En ik vind ook niet dat er over gerapt moet worden, wat altijd gebeurt als volwassenen iets aan jongeren willen verkopen. Ik vind het zonde dat veel leeftijdgenoten om me heen zich helemaal het leplazarus eten aan tapas maar daar geen bijpassende sherry bij drinken. Mijn favoriet is sherry in de Manzanilla–stijl. Volgens kenners heeft hij een wat ziltige smaak. Ik had het niet zelf bedacht, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen.

 

  • Een topper:
    Bodegas Rey Fernando de Castilla Classic Dry Manzanilla
    Voor € 10,95 te bestellen via www.pasteuning.nl
  • Eén met goede prijs-kwaliteitsverhouding:
    Domecq Very Dry Manzanilla
    € 4,59 bij Gall & Gall

Tip: lekker koel drinken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden