Snelle schnitzeltjes

Cuno,

Druk druk druk. Eet vanavond deze snelle schnitzeltjes. Doe mij eens een wijntip.

Tnx,

Janneke

Kalfsschnitzeltjes met Parmaham en citroenboter

voor 2 personen:

  • 4 (biologische) kalfsschnitzels, elk van zo’n 60 g
  • 2 plakken Parmaham, gehalveerd
  • een handje bloem
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 40 gram roomboter
  • verder: 4 kleine houten prikkertjes


Leg de schnitzels op het werkvlak en sla ze flink plat met een steel- of koekenpan. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en versgemalen peper.

Prik er een plakje rauwe ham op vast met een houten prikkertje.

Bestuif de schnitzeltjes met bloem.

Verhit de olijfolie in een zware koekenpan en bak ze een minuut om en om.

Haal ze uit de pan, en verdeel over 2 (voorverwarmde) borden.

Blus het bakvet met het citroensap. Laat heel even bruisen, voeg dan de citroenrasp en de boter toe. Wacht tot de boter gesmolten is en schenk de hete citroenboter over de schnitzels.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden