Spaans, biologisch en reuze fair

Fairtrade… als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat ik het maar een raar idee vind. Bij wijn dan. Is Franse wijn niet fair? Of Spaanse? Zijn er misstanden in de wijnwereld die ik kan rechtzetten door het kopen van Fair Trade wijn?

 

Vermorzeld door multinationals
Koffie, cacao, rietsuiker, dat zijn producten uit ontwikkelingslanden. Landen waar kleine boertjes geholpen moeten worden met correcte prijzen, omdat anders de macht van multinationals ze vermorzelt. Maar in de Languedoc en Zuid-Italië zijn ook wijnboeren die nauwelijks het hoofd boven water houden.

 

Natuurwinkel laten overleven
Dus als ik ik hier en nu voorstel om eens zo’n fantastisch lekkere fles Vergel Alicante Tinto 2007 van Bodega del Pinoso open te trekken, dan zijn we samen ook heel goed bezig. Ik bedoel maar, de wijn is biologisch, komt uit een streek in Spanje waar het leven ook bepaald niet makkelijk is, en helpt ook nog eens een arme eigenaar van een natuurvoedingswinkel te overleven tegenover een Albert Heijn of Dirk van den Broek!

 

Kipwijn
En je doet jezelf er niks tekort mee. De wijn is paarsood, ruikt naar pruimen op sap met een hint van kaneel, is fruitig en aangenaam springerig in de mond. 'Kipwijn' schreef ik in mijn proefnotitie. Maar dan wel een goede kip kopen hè.

Bodega del Pinoso Vergel 2007
Alicante, € 7,45, natuurvoedingswinkels
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden