Spaanse rosé (door: Filemon Wesselink)

Trends interesseren me trouwens geen reet hoor. En het heeft de rosé alleen maar slecht gedaan. Want wat heb ik gore drap gedronken toen de rosé-tsunami over ons land raasde! Ik heb nog een fles in de kast staan. Volgens mij ooit door iemand meegenomen voor een etentje. Hij draagt de afgrijselijke naam Rosé Glamour. Durf hem niet te openen. Terwijl je een gegeven paard eigenlijk in de bek moet gieten.

Lastig is dus om tussen de rosé-bomen het goede bos te vinden. Wat me opvalt bij deze zoektocht (let op: ik heb hier totaal geen wetenschappelijk bewijs voor) is dat er uit Spanje over het algemene hele behoorlijke rosé komt. Misschien komt het omdat traditioneel de meeste rosé uit Frankrijk komt waardoor ze in Spanje iets meer het idee hebben dat ze hun best moeten doen.

En werkelijk prachtvoorbeeld hiervan is de Rosado 2010 Cata Rosa uit Navarra. Echt ongelofelijk wat je voor een hele schappelijke 5 euro krijgt. Kruidigheid, knallend rood fruit en genoeg spierballen om flinke hompen vlees bij naar binnen te werken. Als je deze van iemand krijgt moet je hem als de wiedeweerga in je bek gieten. Echt super!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden