Sportwijn!

En daar zijn ze dan: de Olympische Winterspelen. Al hoewel ik een enorme sportgek ben, heb ik niet zo veel met dit evenement. En meer Nederlanders niet, want de kleine Elfstedentocht is populairder dan de hele spelen bij elkaar, zo bleek uit een heel zinnig onderzoek van Maurice de Hond.

 

Ik begrijp die meerderheid wel: in vergelijking met mannen die door de ijzige winterwind, struikelend door barsten, 200 kilometer afleggen zijn de chique lange-baan-schaatsers met hun gulle sponsoren en vette salarissen toch iets minder heldhaftig.

 

Toch ga ik volop van dit evenement te genieten. En daar heb ik twee manieren voor:

 

1. Ik zoek een sport uit waar ik nog niet zoveel van weet. En die ga ik op de voet volgen. Als je er eenmaal diep genoeg in zit en de spelregels kent, wordt het vanzelf interessant. Ik koos voor biatlon (langlaufen gecombineerd met schieten) en dat was een schot in de roos! Ik zie alles!

 

2. Ik zoek er bijpassende wijn bij om tijdens het kijken te drinken. En daarmee bedoel ik wijn die uit de buurt van het sportevenement komt, dus uit de buurt van Vancouver.

 

En dat laatste, lieve mensen, heb ik gevonden. Ik ben waarlijk verrast door wat Canada te bieden heeft.

 

Zo dronk ik:

  • Syrah 2004 uit Okanagan Valley VQA van Mission Hill.
    Een makkelijk drinkbare syrah met peper en rijpe bramen. Echt ontzettend lekker!

 

En ook een zoete ijswijn, namelijk:

 

  • ICEWINE Riesling 2004 van uit Okanagan Valley van Mission Hill.
    Deze warme, zwoele wijn contrasteert prachtig met het kou en de sneeuw. Hij combineert prachtig met een spannende biatlonwedstrijd!

Mooie spelen!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden