Studentenwijn: veel sap, weinig euro's

De definitie van studentenwijn is simpel en voor iedereen begrijpelijk: zoveel mogelijk sap voor zo min mogelijk euro's. Alcohol is belangrijk, de smaak of stijl van de wijn in kwestie nauwelijks. Fruit, tannine, zoet of zuur spelen ook geen rol. Na de eerste fles proef je dat toch niet meer.
Nee, voor studenten geldt dat wijn gedronken moet kunnen worden zonder een tweede studiebeurs te hoeven aanvragen. Het gaat dus om prijs, prijs en nog eens prijs – en wel gemiddeld per liter.

 

Literflessen versus bag-in-box
Wat dat betreft zijn studenten – in tegenstelling tot andere categorieën in onze samenleving - bereid om conventies zoals 'de fles' of 'de natuurkurk' op te offeren aan dit grotere belang. Literflessen huiswijn zijn uiteraard populair, schroefdoppen geen enkel bezwaar en discounters mits met de fiets bereikbaar de eerste optie.
Bij parties van meer dan vijf personen is al snel een 5 liter bag-in-box de voor de hand liggende keuze. Praktische overwegingen zoals de afmetingen van de doos zijn doorslaggevender dan de smaak, kleur of herkomst van de wijn die erin verpakt is.

 

Indomita Cabernet Sauvignon
Pas als een student gaat daten, kunnen overwegingen als het maken van (een goede) indruk mee gaan spelen. Beslissingen over wijnen met een prijskaartje van meer dan twee euro kunnen studenten echter in verlegenheid brengen, ik weet dat nog uit mijn eigen tijd.
Daarom raad ik (verliefde) studenten de Indomita Cabernet Sauvignon bij de Plus aan. Kosten: € 2,99, maar daarvoor krijg je een zwoele, fruitige, volle, ronde en toegankelijke wijn die ze gegarandeerd lekker gaat vinden.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden