Subtiel Australië

Vraag: Hoe noem je een gevoelige Australiër? Antwoord: Een Nieuw-Zeelander. Het stereotype beeld van Australiërs gaat niet alleen op voor mensen. Vraag de meeste consumenten om een typische Australische wijn te omschrijven en de woorden 'vol', 'grof', 'full-bodied' en 'weinig subtiel' komen naar voren.

 

Australië maakt echter ook elegante wijnen, fris en subtiel. Daarvoor moet je naar wijngebieden als Eden Valley, Coonawarra, Tumbarumba, Geelong, Yarra Valley en de Mornington Pensinsula.

 

Tasmanië: subtiel en verfijnd
Andrew Pirie ken ik van tien jaar geleden, toen ik solliciteerde naar een vacature voor een salesmanager bij een Belgische club die zijn wijnbedrijf in Tasmanië had overgenomen. Tasmanië stond toen alleen bekend als een eiland waar ooit de ernstigste criminelen naar werden gedeporteerd, niet als een bron van drinkbare wijn. Maar de tijden zijn veranderd.

 

Inmiddels staat Tasmanië garant voor de beste mousserende wijn van Australië en de beste Rieslings, Sauvignon Blancs en Chardonnays. Ook komt er hele behoorlijke Pinot Noir vandaan.

 

Tamar Ridge
Pirie heeft inmiddels de Belgen verlaten en werkt als general manager voor Tamar Ridge, een van de grootste producenten op het eiland. De wijnen zijn in Nederland verkrijgbaar bij René Pluym Boerendelicatessen (035-6210373) voor €13,50. Een aanrader voor wie op zoek is naar elegantie en verfijning uit Australië.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden