Supermarktwijngids 2011

De concurrentie claimt de bestverkochte wijngids van deze planeet te zijn, maar van de Supermarktwijngids gaan er toch ook best wat exemplaren over de toonbank. En bijgevolg eerst door de drukkerij. Drukkerij Wöhrmann had me uitgenodigd eens te komen kijken, wanneer de tiende editie van de gids door de bindstraat zou gaan. Heel graag natuurlijk, als wist ik niet wat een bindstraat was.

Een bindstraat bleek geen louche steeg waar ongure types met touwen en kettingen je opwachten, maar het deel van de drukkerij waar je boek een boek wordt. Stapels papier bedrukt met alle lettertjes die ik afgelopen zomer weer zo noest heb zitten tiepen gaan de lopende band op, worden samengeperst, krijgen een lik lijm langs de rug, ontmoeten de omslagen die van een andere band komen, worden samengevoegd, op maat gesneden en voor je het weet rollen de gidsen de machines uit, richting apparaat dat ze met tien tegelijk in een cellofaantje verpakt en die pakjes op pallets verzameld die direct de vrachtwagens ingaan. Een prachtig proces. Terwijl aan de ene kant nog de losse onderdelen op de lopende band worden gelegd, rijden aan de andere kant al vrachtwagens weg richting boekhandel.

In de zomer, door iedereen verlaten, moederziel alleen, omringd door duizenden proefflessen, twijfel ik er altijd aan, maar ook nu is het weer gelukt. Drie maanden zestig tot negentig wijnen per dag proeven, van verschrikkelijk goor tot omfietswaardig lekker, van € 1,59 tot € 199,-, van alle supermarkten, van de Hema, natuurvoedingswinkels en Gall & Gall en Dirck III, ze allemaal beschrijven: het heeft weer geresulteerd in een verse Supermarktwijngids.

Proost!

Nu op BTG.TV exclusief interview met Nicolaas Klei, bekijk filmpje hier >

De Supermarktwijngids 2011 is onder andere te koop via BTGshop.nl.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden