Taart van geweckte kweeperen met rozijnen

 Harde wener deeg (basisreceptuur)

3 dl. Crème Anglaise (basisreceptuur, zonder gelatine)

 

2 kilogram kweeperen

 

2 eetlepels perenlikeur

 

100 gram rozijnen

 

60 gr. krenten

 

¼ theelepel kaneel

 

 

 

 

 

2 eetlepels boter

 

6 eetlepels abrikozengelei

 

150 gram rietsuiker

 

125 ml. witte wijn

 

3 dl. melk

 

 

 

Een bakvorm diameter ca. 20 cm. beboteren en met het harde wenerdeeg bekleden.

 

De oven voorverwarmen(180 graden ) en de Crème Anglaise in de vorm uitsmeren

 

Op smaak brengen met een likeur of enkel wat suiker en op de crème anglaise gieten.

 

Kweeperen schillen en in de wijn met de suiker en het kaneel gaarkoken, er moet niet veel vocht overblijven.

 

Verdeel de peren over de vorm en bestrooi ze met de krenten.

 

Bak de taart af in C. 25 minuten.

 

Bestrijk met de abrikozen gelei als de taart nog warm is.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden