Tartaar met Doesburgse mosterd en een eitje

  • Geplaatst op
  • Door Eric van Veluwen
  • Geplaatst in Ei, recept, Tartaar
  • 0

<!--StartFragment-->  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">200 gram runderzijlende</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">peper &amp; zout</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">4 eieren </span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">3 eetlepels mosterd</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">2 dl. crème fraiche</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">4 eetlepels bieslook</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">2 kropsla</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 dl. olijfolie</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">100 gram buikspek</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Bak in een koekenpan de in reepjes gesneden spek op een laag vuur krokant.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Maal of hak de gepareerde lende tot een mooie grove tartaar.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Breng op smaak met peper &amp; zout en een theelepel mosterd.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Roer de rest van de mosterd met de crème fraiche tot een gladde emulsie en breng op smaak met het gesneden bieslook.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Was de kropsla, pocheer de eitjes of laat ze rauw wat u prefereert, schik de sla om de gemodelleerde tartaar en schep hierom de mosterdsaus, het ei en hierop de krokante spekjes.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Garneren met wat bieslook en eventueel extra olijfolie.</span></p><p class="MsoNormal">Eric van Veluwen</p><p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;"></span></p>  <!--EndFragment-->

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden