Terroir kun je ruiken!

Kent u de échte Bourgogne? Die prachtige wijngaarden rond de stad Beaune. De dorpen Aloxe-Corton, Morey-Saint Denis, Meursault.... De namen klinken als een klok en doen mij het water in de mond lopen. Het was in Morey-Saint Denis dat het bekende begrip 'Terroir' voor mij écht betekenis kreeg. Het was juli en erg heet. Op de terugreis van onze vakantiebestemming proberen we de vakantie altijd nog even te verlengen. Voor ons is dat een laatste stop ergens in de Cote d'Or. We 'landen' vaak in Meursault in het heerlijk ongedwongen Hotel Les Charmes. Of in Nantoux in de Haut Cotes de Beaune. Maar het was in Morey Saint Denis. Daar ontdekte ik dat je terroir kunt ruiken.

Loop op een hete dag -liefst na een flinke regenbui- de wijngaarden in. Niet bang zijn (!) gewoon doen. En ruik ....... ruik nog eens......ruik die overheerlijke geur van natte rulle grond, vermengt met regendruppels, verse traktorbanden, gele bloemen, hete stenen, dorre takken, vers druivensap. Die geur vergeet je nooit meer! Die geur is overheerlijk en is te proeven in alle mooie rode Bourgognes uit het Cote d'Or district.

Koop de Bourgogne Pinot Fin van 'Vigneron' Geantet-Pansiot uit Gevrey Chambertin maar eens. Deze wijn (rond de 20 euro) zorgt ervoor dat je even helemaal met je neus in de wijngaarden van de Bourgogne bent. En dat gewoon bij u thuis! Drink de Bourgogne Pinot Fin - als je de centjes hebt mag een Chambertin natuurlijk ook- liefst buiten. Bij u in de tuin, op het terras. Sluit uw ogen en ruik.......Terroir kun je ruiken!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden