Traditionele wijn in hippe fles

Er staat een rare fles in mijn koelkast. Hij komt uit een tas vol met reclamespullen die ik kreeg op het feestje waar de Viva (damesblad) gelanceerd werd waar ik eenmalig hoofdredacteur van was. Zo'n tas heet trouwens een goodiebag en is een zeer gewild ding in de vrouwenwereld.

 

Hippe letters
De fles is smal en lang, met een grote zwart plastic schroefdop erop. Eerst dacht ik dat het om mondwater ging, maar er blijkt wijn in te zitten. Pinot Grigio wel te verstaan, van het merk VOGA, dat er in hippe letters op staat.

 

Aanbidder van nieuw
Misschien denkt u dat ik als presentator van een jongerenomroep uitermate hip ben. Dat ik een aanbidder ben van alles dat nieuw is. Okay, ik ben in principe progressief, maar in heel veel zaken ben ik juist uitermate ouderwets. Ik heb een telefoon met maar één functie, namelijk: bellen. Ik gebruik nog regelmatig een fax en teletekst is mijn voornaamste nieuwsbron. Met wijn heb ik dat ook een beetje, ik ben net gewend aan de schroefdop. Als een fles wijn een hip, schreeuwerig etiket heeft, vertrouw ik het niet. Het meest voel ik me op m’n gemakt bij de gotische letters uit Duitsland.

 

Plastic kurk
De fles VEGA druist dus volledig tegen mijn natuur in. Gespannen maak ik hem dan ook open door de plastic dop open te schroeven. En wat treft ik tot mijn verrassing: eronder bevindt zich nog een flessenafsluiter. Een kunststof kurk! Gatver.

 

Frisse limoen
Maar als dit hippe gedoe eindelijk in mijn glas zit en ik een slok neem smaakt het vocht gelukkig heel gewoon naar wijn. En best goed ook. Lekker fris met limoen erin. Volgens mij helemaal volgens de traditie van deze Italiaanse wijn. Wat dat betreft lekker ouderwets dus. En je kan wel raden wat mijn vriendin zegt als ze thuiskomt en mij met die wijn ziet: 'Leuke fles zeg!' Och, wat lekker hip is ze toch.

Voga wordt geïmporteerd door Jos Rijnaarts
Meer info: www.vogaitalia.com.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden