Uitverkoop

Ha, lekker, zo’n nieuw jaar. Het oude achter ons gelaten, opgeruimd, alles weg - zelfs letterlijk, helaas, wegens het in niet geheel nuchtere staat binnenshuis afsteken van vuurpijlen - en nu een nieuw fris begin.

 

Goed begin
Goede voornemens dus. Niet meer roken, niet meer drinken, of in ieder geval wat minder, minder eten, minder hard rijden, de belasting wat eerlijker opgeven, niet zo heel hard schelden op al dat ongewassen proleterige tuig van de richel dat medemens schijnt te wezen. Prachtig. Zo begin je het nieuwe jaar.

 

Niet beknibbelen
Alleen, ik vraag me dan in ene af: waarom eigenlijk? Er moeten toch nog wat mensen zijn die goede sigaren waarderen, niet op wat tientjes beknibbelen voor een fijne fles, de restaurants, vleesjuweliers en kaasboetieks aan omzet helpen, de regering spekken met snelheidsbekeuringen, de belastingambtenaren aan het werk en het vulgus onder de duim houden. Goed voornemen: geen goede voornemens.

 

Opruiming
Behalve dan deze natuurlijk: lekkere wijn drinken. En gaan naar de in ieder geval in Amsterdam wereldberoemde januari-opruiming van wijnwinkel Pasteuning. Pasteuning koopt wijnen bij diverse prima importeurs, en importeert ook zelf.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden