Varkensnek-top 3

Varkensnek, deftig procureur geheten, staat niet bekend als een exquis stukje vlees – voorzover het al bekend is. De kiloknaller noemt het ook wel halskarbonade. Sylvia Witteman schreef eens hoe ze vroeger in Moskou drie kilo varkensnek volgestoken met knoflooktenen bereidde in een oud roestig fornuisje. Echt de plek voor varkensnek.

 

Ik was dan ook verbaasd toen ik het tegenkwam tijdens een exquise lunch met en glas Champagne naast zich. Het was, zoals dat gaat in sjieke restaurants, weinig, een plakje niet groter en ook niet veel dikker dan het visitekaartje dat ik net van de Champagne-boerin had gekregen, maar het was wel heerlijk. En de Champagne smaakte er ook onverwacht prima bij.

 

  • Champagne Giraud, vanaf € 32,95
  • Maar lekkerder nog lijkt me puurnatuurbeaujolais, wild en fruitig. Die van Vissoux bijvoorbeeld.
  • Of die subtiele Zuid-Franse rode wijnen van L’Anglore, in diverse combinaties van grenache, syrah, carignan... Fruitig, kruidig, spannend, zelden zo lekker geproefd.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden