Veluwse Hoender in ontluikend groen

2 jonge hoenders van ca. 800 gram

200 gram vetspek of gerookt spek

 

 

 

200 gram boter

 

½ bos peterselie

 

½ bos rucula

 

1 bos waterkers

 

100 gram zongedroogde tomaten

 

100 gram olijven groen en zwart(facultatief)

 

1 bos bosuien

 

3 tenen knoflook

 

1 ui

 

100 gram voorjaarsridderzwam

 

300 gram spinazie

 

100 gram zuring

 

 

 

De hoenders preparen met vet spek, kruiden met peper & zout en in de oven op 170 graden langzaam laten garen.

 

Regelmatig bedruipen met het loskomende vet en 100 gram boter.

 

De groentes wassen en het knoflook en het gesnipperde ui in de rest van de boter heel kort roerbakken, paddestoelen toevoegen en de gesneden bosui, op het laatst de rest van de groentes/kruiden.

 

Het braadvocht los koken met een paar eetlepels water en over de hoenders heen gieten.

 

 

 

Eric van Veluwen

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden