Veluwse ratatouille: Frankrijk bij huis

<!--StartFragment-->  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">300 gram tomaten</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">2 rode paprika’s</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">100 gram bospeen</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 jonge prei</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">200 gram jonge boontjes</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 courgette</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 ui</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">2 bollen knoflook</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 liter kippen bouillon</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">2 blaadjes laurier</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">2 takjes tijm</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">peper &amp; zout</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">½ dl. olijfolie</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">100 gram boter</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Was en snijd alle groentes in niet al te kleine stukken, door het bakken verliezen ze anders te snel vocht.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Verhit een deel olie en boter in de wok en bak ze aan in volgorde van hardheid van de groentes, behalve de tomaat.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Snijd de bollen knoflook door en pof ze in de oven zacht en gaar in 20 minuten op 150 graden.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Haal de velletjes van de tomaten door ze in te kruisen en 10 sec. te laten schrikken in kokend water, dompel ze hierna direct in koud water en het velletje zal loslaten.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Snijd de tomaat in stukken en bak ze aan in een kookpan, voeg ui en knoflook toe, samen met de tijm en de laurier.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Breng hoog op smaak met peper &amp; zout en bind de gezeefde saus met de olijfolie, houd warm op het vuur.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Voor de liefhebbers de ratatouille nog verrijken met verse olijven en opdienen met krokant zuurdesem brood en de tomatensaus.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="font-family: 'Times New Roman'; font-weight: bold;">Dit is lekker puur, je mist vlees noch vis<span style="mso-tab-count: 1;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;</span></span></p><p class="MsoNormal">Eric van Veluwen</p>  <!--EndFragment-->

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden