Verführerisch Rot

Philipp Kuhn Dornfelder 2007
Pfalz/Duitsland
€ 8.95
verkoopadressen: www.rieslingpartners.nl

 

Rijst:
Verleidelijk, verleidingen, tja. Ik laat me graag verleiden, vanzelf. Maar nooit door alleen maar plaatjes en praatjes, ook niet bij een fles. Nooit door de makkelijkste weg, ook niet als het om smaak gaat. Wel door alles wat een aangenaam, energiegevende spanning oproept. Waarvoor wat inzet nodig is om het te waarderen, maar waarvan ik meteen voel dat ik het goed, mooi, weergaloos of gewoon gigalekker ga vinden. Manzanilla, Champagnes zéro dosage, dat soort dingen. En dat geldt ook voor bepaalde Duitse rode wijnen. Veel Spätburgunders bijvoorbeeld zoals Fürst Centgrafenberg, Philipp Kuhn’s Vom Kalksteinfels... Door hun prijs vallen die nu even af voor By the Grape.

 

Ruit:
Hee wacht, Spätburgunder, Pinot Noir, dat is mijn wereld. Die kan op zo veel manieren verleiden! Door de lastige, maar o zo interessante juf uit te hangen of juist de sexy, relaxte chick. Lief zegt dat als ik een druif was, ik pinot noir zou wezen. Als je die maar goed behandelt, dan komt het allemaal goed! En daar zit ‘m dan gelijk de crux bij pinot noir, want dat goed behandelen is zelden gratis. En helaas helaas, we kunnen het wel willen, maar de gemiddelde Nederlander wil niet zoveel betalen voor een wijn.

 

Rijst:
Oké, daarom geen prijzige Spätburgunder, maar natuurlijk wel kwaliteit. Tenslotte drinken wij liever níet, dan slappe hap. Een andere Duitse Verführung wordt onze verleidelijke wijn van de week. Proef deze Dornfelder maar eens, ook van die Philipp Kuhn uit de Pfalz. Fruit, mineralen, soepele structuur, Kuss von Holz en karakter. Een slok met inhoud. De slok die je verleidt het glas weer en meer en nog een keer aan je lippen te zetten.

 

Ruit:
Is dit dan een moeilijke of makkelijke wijn? Slappe hap, dat klinkt mij veel moeilijker in de oren. Vast een kwestie van definitie. Wanneer beleggen jij en ik hierover een sessie? Als jij dan deze Dornfelder meeneemt, maak ik daar makkelijke herfsthappen bij, zoals pata negra met een pruimenkruidnagelchutney, tomme de chèvre op vijgenroggenbrood en een klassieke paddestoelenragout.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden