Verleiding tegen de klok

Onderwerp: verleidelijke wijn
Inspiratie: nul
Deadline: reeds overschreden

Haast is geboden, maar haast is zelden een goede vriend. Ik ben niet bij machte om me hier op laffe wijze vanaf te maken. Daarom zoek ik naarstig naar een lichtpuntje dat voor inspiratie kan zorgen om over dit onderwerp toch een column van de 250 woorden te kunnen schrijven. Gelukkig, ik ben al op 65 aanbeland.

Verleiden met wijn
Met wijn kun je een vrouw verleiden, denk ik. Of je kunt er zakelijke relaties de loef mee afsteken. Met wijn kun je heel veel. Ook dronken worden, of ziek. Dat weet ik uit eigen ervaring, dus dat hoeft u niet zelf uit te proberen. Geloof me gerust.

Voluptueus
Verleidelijke wijn, wat zou daar de definitie van zijn? Is dat de fles, voluptueus? Een vrouwelijk model? Wellicht met rondborstige inhoud... Ik weet het niet. Moet een wijn een gerecht verleiden, of opleuken? Als je een gerecht of mooie dis verknalt, dan kun je het wellicht met een aardig glaasje 'on the side' wel een eind schoppen. Ook dat weet ik helaas uit eigen restaurant-ervaring en ik hoop dat het u niet overkomt. Het kan nog erger: zowel wijn als dis zijn een regelrechte aanfluiting. En zeker nu de bediening niet meer af kan gaan als ze met een goedkoop kurkentrekkertje de fles te lijf te gaan. Een schroefdop bespaart ons tegenwoordig deze wanstaltige taferelen.

De verleiding om nu, om 13.35 uur, alvast een glaasje te nemen wordt met te groot. Ik geef me er maar aan toe en klok af op 265 woorden. Santé!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden