Verliefd op Spaanse wijn

Dat fruit, dat stoffige van een lange zonnige dag in de wijngaard, die vleug specerijen en tabak, die heldere smaak die zo opgewekt langs je tong kabbelt, die smaak van kersen geplukt door boerenmeisjes met kuiltjes in hun billen als ze lachen... Wacht, even een volgende fles openmaken.

 

Een hele schrik dus, toen een lezeres onlangs melde dat haar laatste twee flessen Initium haar zo waren tegengevallen. Anders heerlijk, maar nu... Ik proefde uit m’n eigen voorraad. Mmm, ja, wel dat euvel dat die flessen zo snel leeg raken, maar verder: heerlijk.

 

Maar een paar weken later kreeg ik weer een kattebelletje van een teleurgestelde Initiumdrinker. Tijd om verhaal te halen bij de importeur. Die maakte er werk van en nam steekproeven. De vijf zat toch in de klok. Heerlijk, de Initium? Jawel, maar niet voor honderd procent. Diverse flessen Initium 2008 uit een bepaalde zending, te herkennen aan code 0109 linksonder op het achteretiket, waren aan het nagisten. Even kijken, ja, daar heb ik ook nog eentje van. Mmmmmneee, helemaal in orde deze.

 

Toch, voor de zekerheid heeft de importeur de hele zending uit de handel gehaald. Code 2309 staat nu in de winkel. En naast m’n computer. Ach herejee, wat is dat toch lekker. Zeker zo’n beetje gekoeld. Alleen, dat die flessen zo snel leeg raken, daar moeten ze nog wat aan doen.

 

Initium is voor een kleine vijf euro de fles te koop bij Dirk van den Broek, Jumbo, diverse natuurvoedingswinkels, Plus.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden