Verschil tussen kwaliteitswijn en fabriekswijn

Tijdens een dineetje bij kennissen is de gastheer druk in de weer met het openen van een flesje wijn. Er wordt druk gespeculeerd over het eten dat geserveerd gaat worden en dan zie je het: De wijn die op tafel staat is er een uit de onderste supermarktschappen.

 

Wijn onder de tafel 
De schroefdop gaat open en een schraal fabrieksluchtje zet koers richting mijn neus. Vol overgave vertelt de eigenaar van de fles dat dit de beste wijn is die hij kent. De hele dis kijkt direct naar mij, ik duik half onder de tafel maar het is al te laat. Onze gastheer ratelt verder dat er geen verschil is tussen deze wijn en een dure fles...

 

Goed walsen
Het is tijd om in te grijpen, ik heb een bijzonder argument in huis dat iedereen altijd overtuigt: de zintuigen! Even later sta ik dan ook met de beste man uitgebreid de supermarktwijn te proeven, maar dan wel op de serieuze manier. Dus goed walsen, flink ruiken en daana een slok met uitgebreid luchthappen. Verbaasd vertelt hij aan iedereen die het wil horen dat hij veel meer geur en smaak ontdekt door de tips die ik hem geef.

 

Slobberwijn
Nu vind hij de wijn nog lekkerder, bedankt hij me. Ik ben natuurlijk blij dat ik hem meer kan laten genieten van zijn lievelingswijn. Maar dit zijn dus niet de wijnen waar ik tijdens proeverijen vol enthousiasme over vertel.
Dit zijn de wijnen die hopeloos verdrinken in de grote plas aan slobberwijn die Europa teistert. De verschillen tussen kwaliteitswijn en fabriekswijn zijn groot, heel groot. Maar of je dat aan iedereen uit kunt leggen? Misschien is het wel beter van niet. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden