Vlierbessentaart

<!--StartFragment-->  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">250 gram coulis van vlierbessen(1/2 suiker, 1/2sap)</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">Sap van een ½ Citroen</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">75 gram suiker</span></p>  <p style="text-align: justify; mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">50 cc cassis</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">12 gram gelatine</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">&nbsp;</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">250 gram opgeslagen room</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">&nbsp;</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">75 gram suiker</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">2 eiwitten</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">&nbsp;</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">Deeg</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">-----</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">100 gram boter</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">1 ei</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">Snufje zout</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">55 gram suiker</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">130 gram bloem (lemairemeel bij voorkeur)</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">&nbsp;</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">Maak van bovenstaande ingredienten een deeg en laat ze in de koelkast enige tijd rusten</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">Verwarm de coulis met het citroensap en de suiker, los de in koud water gewelde gelatine in de crème de cassis op en voeg toe aan de coulis, laat lobbig geleren in de koelkast.</span></p>    <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">Sla de eiwitten op met de suiker in een superschone kom en sla de slagroom in een andere kom op tot yoghurtdikte.</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">Vet een bakblik in met wat boter en rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter.</span></p>  <p style="mso-pagination: none;" class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; layout-grid-mode: line;">Bekleed hiermee het bakblik, leg hierop een passend velletje vetvrij papier die u vult met gedroogde erwten en bak ze in 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden blind af.</span></p><p><span style="font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;; mso-fareast-font-family: &quot;Times New Roman&quot;; mso-bidi-font-family: &quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language: NL; mso-fareast-language: NL; layout-grid-mode: line;">Schep eventueel een vulling van vlierbessengelei of marmelade in de afgekoelde en leeggehaalde taartbodem. Meng de lobbige coulis met de geslagen room en schep die op de vulling en laat dit opstijven. Bedek deze hierna met het eiwit schuim, die u voor het effect nog met een gasbrander kunt bruineren.</span><!--EndFragment-->&nbsp;</p><p>Eric van Veluwen</p>

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden