Voetbalwijn

Natuurlijk, dat weet ik ook wel, bij een pot voetbal hoor je een pot bier te drinken. Maar ik ben net de dertig gepasseerd en moet dus oppassen dat mijn buikje niet brutaal door mijn t-shirt heen prikt. Dus ben ik iets voorzichtiger geworden met deze drank. Vooral als ik gewoon thuis ben.

 

Wijn voor yuppen in Madrid
De finale van de Championsleague wordt gespeeld in Madrid. En laat deze stad nou in wijngebied liggen: D.O. Madrid. Het is zeker geen Championsleague niveau dat hier gehaald wordt. De D.O bestaat pas sinds 1990, maar er schijnen toch best schappelijke wijnen gemaakt te worden. Gemaakt voor de yuppen die ook in deze stad de overhand lijken te krijgen.

 

Onderzoek: vier wijnen
Ik heb vier wijnen met D.O. Madrid gevonden en onderzoek welke het beste bij zoiets als voetbal past. De finale van de Championsleague wordt trouwens gespeeld tussen Inter Milan en Bayern München. Inter met zijn anti-voetbal (vooral gericht op het verdedigen) en Bayern met zijn... ja, hiervoor heb ik eigenlijk niet genoeg verstand van het spel. Maar ik weet er wel weer net genoeg van om te weten dat het schoonste van al het voetbal gespeel wordt door Barcelona. Verfijning tot aan de teen. Sierlijk, elegant en expressief. Wat de betreft is het wijn-drink-technisch jammer dat ze er in de halve finale uit gegooid zijn.

 

Dan hier de wijnen, ook te drinken bij andere sporten als handbal of biljarten:

Op het etiket staat dat 'ie naar bramen en kersen moet smaken en dat hij gerijpt heeft op eikenhout uit Amerika. En die zaken kloppen zeker want hij heeft iets rokerigs en ook vind ik de braam en de kers terug. Verder staat erop dat hij goed te combineren valt met vis of paëlla. Ik vind hem behoorlijk krachtig en soms zelfs een beetje stroef, dus volgens mij gaan die vis en paella knock-out bij deze wijn. Dat is ook meteen waarom het geen voetbalwijn betreft, daar is 'ie iets de lastig voor. Maar hij smaakt wel naar meer!

  • Manu Martinez crianza
    tempranillo
    1999, D.O. Madrid
    € 32,57

Deze fles valt meteen op door zijn piepkleine etiketje. Te hopen dat ze het geld dat ze hiermee bespaarden in de wijn hebben gestopt. Hij voelt nogal droog in mijn mond. Heel veel tannine dus, heb ik geleerd. En na iedere slok verdwijnt meteen de smaak. Een soort voetbalwedstrijd waar het in de eerste minuut al 5 – 0 is en de spanning dus verdwenen is.

Eén van de typeringen op het etiket is dat de smaak van deze wijn zacht en licht is. Ik vind hem juist wat scherps hebben, wat hem lekker maakt. Er zitten lekkere smaakjes in zoals het oude raketijsje van vroeger. Hier zou ik best een wedstrijdje mee doorkomen.

Deze fles heeft een prachtig etiket. Helemaal wit met een abstractie van een druiventros. En de belofte van het etiket wordt door de wijn ruimschoots ingelost. Lekker fruitig, ik weet niet precies wat in de wijnwereld met 'goed in balans' wordt bedoeld maar volgens mij valt er bij deze wijn niets uit te toon. In ieder geval niets dat je afleid van de voetbalwedstrijd. Hier komt ik prima de finale mee door. En als ik hem eerder had gehad te voorrondes ook nog wel.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden