Voorjaarsprelude van verse geitenkaas en spinazie

<p>&nbsp;<span style="font-family: 'Times New Roman';">½ Chinese kool fijn gesneden</span><!--StartFragment--></p><p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 bosje waterkers</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Een grote hand vol spinazie, het liefst de wilde (doorgegroeid dus meer smaak)</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">250 gram Taugé</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Een kleine prei of een bos ui</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Mint, koriander naar smaak</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">100 gram verse cashewnoten of pinda’s</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">100 gram peulen of boontjes (wat er voorradig is)</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">200 gram verse geiten kaas, naturel of kruiden versie</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Dressing:</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">4 eetlepel Citroensap</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">2 eetlepel Olie (noot of olijf)</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">2 eetlepel Sojasaus</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 eetlepel Mosterd of honing</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Suiker, voor de zoetekauw</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Chilipepers, naar smaak</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">2 tenen knoflook</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">1 eetlepel mosterd</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Meng de dressing in een grote kom.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Ik ben een ernstige voorstander van de staafmixer, dit gaat prima snel en de smaak komt zo goed los, voor de liefhebber; gember doet ook nog wonderen met deze salade.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Meng de kool, spinazie (of veldsla) taugé en peultjes in de kom.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Maak de dressing als volgt:</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Verhit een wok of grote pan, laat de olie met de look verhitten en voeg de honing of mosterd toe, haal de pan van het vuur af en voeg de rest van de ingrediënten toe, gebruik nu de staafmixer en maak de dressing spannender met wat mint en/ of koriander of peper.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Schik de salade met de dressing op de borden en strooi nu de prei/ bosui, de kruiden en de licht gebrande nootjes erover.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Verkruimel de geitenkaas erover of gratineer ze in de oven op een broodje</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Serveren met bv. Indiaas / Turks<span style="mso-spacerun: yes;">&nbsp; </span>brood, maar een mooi groot zuurdesem brood is ook niet verkeerd.</span></p>  <p class="MsoNormal"><span style="mso-bidi-font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">Eric van Veluwen</span></p>    <!--EndFragment-->

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden