Vrouwenwijn

'Wijn en vrouwen' is het thema voor deze week. Mijn eerste neiging is daarop van harte 'ja!' te antwoorden. En 'nou en of!'  Voordat u mij meteen wegzet als ranzige macho: mannen en wijn past al net zo goed.

 

Testosteron in het glas
Maar als het om wijnvoorkeuren gaat, blijken er vaak toch verschillen te zijn. Mannen hebben testosteron in hun lijf. Te veel, af en toe. Dat merk je aan een vreemd soort stoerigheid. Dat ze trots zijn op hoeveel chilipeper ze kunnen hebben, bijvoorbeeld. Maar ook dat ze van tannine houden, dat stroeve, schurende, roestende in rode wijn. Dan willen ze daverende flessen kopen waarvan je de inhoud bij de hals moet afknippen als je hem inschenkt. Ondoorzichtig zwarte wijnen, ronkend van alcohol.

 

Vrolijkmakende wijn
Veel vrouwen willen dat niet. Vandaar dat ze vaker wit drinken. Vroeger had je lichte rode wijnen, maar die zijn schaars geworden. Toch vond ik er onlangs weer eentje. Uiterst opwekkend, vrolijkmakend spul, zij het niet heel erg goedkoop. Uit Noord-Italië nog wel, het Duits sprekende gedeelte. Het heet St. Magdalener en is gemaakt van de vernatschdruif.

 

Vrouwen en ik
Niks moeilijks aan deze wijn, hij is lichtrood van kleur en van smaak, sappig, aangenaam, met allemaal vleugen kers en bes. Een plezier om te drinken, en een uiterst aangename afwisseling als je de witte, de chardonnays en sauvignons en viogniers eventjes zat bent. Kijk, en van zo’n wijn vermoed ik nu dat vrouwen hem lekker vinden. Heel lekker. Net als ik.

Thurnhof St. Magdalener 2008
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden