Wat is jouw wijnmood? Feestelijk, chic, romantisch, sensueel, of toch..

  • Geplaatst op
  • Door Jeroen Margés
  • Geplaatst in Jeroen Margés
  • 0

Op deze site is er sprake van een blije advertentie die voor elke euforische ‘mood’ een leuk wijnadviesje heeft. Zo blij is deze advertentie, zo heel blij dat ik deze blijdschap in kwestie, of sterker nog, blijdschap in algemene zin., ineens als iets heel erg beklemmends ervaar.. Zo positief klinkt deze op centjes beluste ‘ad’.. Mijn leven is niet altijd zo positief.. Als ik mijn leven spiegel aan deze advertentie, aan deze blijde boodschap, dan blijft er ineens niet zo veel meer van over.. De enige ‘mood’ die ik hieruit, na de nodige zelfreflectie, distilleer is suïcide.

Zo gezegd, zo gedaan, maar hoe? Ik heb wel een parterre, dus met springen kom ik niet zo ver in verticale zin. Ook heb ik een Padi Divemaster brevettering, ik zou natuurlijk de badkuip vol kunnen laten lopen en te water gaan met een lege tank.. ‘Kies hier en kijk welke wijn bij je mood past..’ Yesssss.. Mij dooddrinken, in de zin van de film ‘Leaving Las Vegas’. Dit is toch, als er niet veel anders meer opzit, de aardigste optie.

Wat wordt hier het corpus delictum? Ik denk meteen, zonder dit te willen, aan bovengenoemde wijn. Maar welke wijn? Goedkope of dure? Dat maakt eigenlijk niet zoveel meer uit. Of toch?

Die kist Palmer 1961 opzuipen, omdat anders de paarlen posthum voor de zwijnen geworpen worden in de zin van de zich marsbereid makende erfgenamen? Nee, ik heb geen tijd meer voor die minutenlang durende afdronk. Snel zaken doen met het hier geldende, laffe alcoholpercentage van minder dan 12%, is er ook niet bij. Ik ga het lijden niet nodeloos rekken..

Ik opteer uiteindelijk voor voor J.P. Chenet rood, kennelijk de meest verkochte wijn ter wereld. Het alcoholpercentage van deze Zuid-Franse vrolijkheid haal ik wel van hun site. Daar lees ik dat J.P. Chenet synoniem staat voor plezier en gezelligheid. Ik zie voorlopig maar af van mijn voornemen.
Zolang ik dit maar niet hoef op te drinken.. Ik laat deze beker aan mij voorbijgaan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden