Water bij de wijn

De waterstand in de Nijmeegse haven is de afgelopen vijf dagen met ruim vier meter gestegen. Daarom is de Waalkade afgesloten en zijn aluminium keermuren geplaatst die het water moeten weren. Rijkswaterstaat ziet ondanks de regen echter geen grote problemen. Het water is nog niet op het hoogste punt. Door regen en het smeltwater in Duitsland zal het water maandag het hoogste punt bereiken.

 

Helaas houden sommigen het niet helemaal droog, kelders lopen langzaam vol. Dit geldt ook voor Utaste, de wijnwinkel in het Wijnfort aan de waal bij Lent. Kwelwater sijpelt langzaam door muren en vloeren in de kelders van het 180 jaar oude fort. De eerste centimeters water staan in de kelder, de wijnen staan hoog en droog. Het water kan gelukkig niet bij de wijn komen, maar zou dat zo slecht zijn?

 

Dat Fransen van wijn kunnen genieten weten we al langer. Zelfs kinderen krijgen soms een glaasje wijn verdund met water. Zelf ben ik daar niet voor, alcohol hoort pas gedronken te worden bij de minimale leeftijd van zestien. Vanaf dan hoeft er dus ook geen water meer bij de wijn en kan er in optima forma genoten worden van deze drank. Toch hebben we deze en aankomende weken wel water bij de wijn, we kunnen er immers vrij weinig aan doen. Daarom wordt het water nu gebruikt voor een creatieve actie. De hoogte van de waterstand in de kelders bepaalt de korting op wijn, voor iedere centimeter water wordt één procent korting gegeven op wijnen en proeverijen.

 

Water en wijn, ze gaan dus blijkbaar goed samen...

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden