Weegschaalwijn (23 sep - 22 okt)

De weegschaal is geboren tussen 23 september en 23 oktober

Als iemand houdt van mooie wijn en spijs combinaties, dan is het de Weegschaal wel! Die doet niets liever dan alles in balans proberen te brengen. De tegenstellingen tussen hemzelf en de anderen, tussen ideeën en opvattingen. Altijd bereid tot compromissen. Soms een beetje besluiteloos, hij ziet immers beide kanten en kiest liever geen partij. Het zijn geboren diplomaten. Ze zijn sociaal, vriendelijk, artistiek en romantisch.

Spannende wisselwerking
Een heerlijk diner of lunch met levendige gesprekken en evenwichtige wijnen past wel bij de Weegschaal. Ze genieten intens, zolang er maar mensen en situaties kunnen worden vergeleken. Het zijn levendige gesprekpartners aan tafel.
Als verjaardagscadeau hoef je niet alleen aan een fles wijn te denken, ook een mooi boek over wijn en eten, zoals 'Chef & Sommelier', het boek van Peter Klosse. In dit boek bezoekt de ‘smaakprofessor’ Peter Klosse 23 teams van chef en sommelier. Hij vraagt ze bij een meegenomen wijn een ultieme wijn-spijscombinatie te maken. Het is een spannende wisselwerking tussen wijnen en gerechten.

Goed gesprek
Rosé Brut champagne, en dan die van Billecart Salmon in het bijzonder, is de wijn die bij een Weegschaal past. Vanwege ze prachtige uitstraling, de verfijning, zijn levendigheid en weerzinwekkende balans. De lichte rosé-kleur heeft deze champagne door een heel klein scheutje rode pinot noir bij de witte champagne. Je moet wel heel veel van de Weegschaal houden om dit cadeau te geven, een fles kost al gauw rond de € 79,-

Bubbels zijn niet de enige wijnen waar een Weegschaal van geniet. Levendige rode wijnen uit de Loire, bijvoorbeeld zoals een Chinon, passen goed bij deze tijd van het jaar. Samen met een gerecht van bospaddenstoelen, kwartel met pancetta, op zondagmiddag met een goed gesprek en een knapperend openhaardvuurtje.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden