Wijn die nieuw leven inblaast (door Filemon Wesselink)

Zo’n leuk ding was bijvoorbeeld het feest dat na de één-na-laatste show gepland was. Paul had een restaurant en hotel voor ons geregeld en rond de klok van twaalven zouden we daar met z’n allen uitgebreid gaan souperen en daarna nog een pasje op de dansvloer wagen. Normaal vind ik eten en drinken het mooiste dat er is. En al helemaal aan een hele grote tafel om twaalf uur ’s nachts met allemaal interessante mensen. Dan hoef je niet al te veel fantasie te hebben om je een heel eind van spruitjesland te wagen. Maar ik was zo uitgeput dat ik me er met mijn laatste kracht naartoe sleepte.

Samen met de jongen waarmee ik mijn reportages maak kwam ik als eerste aan in restaurant Gusto. De rest zou in een grote bus volgen. De wijnkaart lag al geduldig op me te wachten. Met geoefend oog scande ik hem snel af (daar had ik dan ineens wel weer energie voor) en zoals wel vaker bleef mijn oog hangen op de allerduurste. Een Amarone. Alleen bij het lezen proefde ik de stevige zwarte fruitsmaak in mijn mond. Maar toen ik de prijs zag vergat ik het meteen weer. Zo’n 12 euro per glas. Het eetfestijn was een cadeau van Paul, het zou niet netjes zijn om dan meteen het duurste glas te kopen. Aan de andere kant is Paul dol op alles dat je in je mond kan stoppen dus zou hij het begrijpen als ik mijn keus op deze liet vallen.

Misschien was het door de vermoeidheid dat mijn grenzen vervaagden, want ik besloot mijn beschaafde jasje uit te trekken en brutaal voor de Amarone de gaan. En, ik weet dat het veel te romantisch klinkt maar het is echt waar, na een paar nipjes vloeide de vermoeidheid van me af. Voordat ik het wist was het half negen en strompelde ik naar mijn hotelbed. Nog nagenietend van de smaak die de Amarone had achter gelaten…

En Paul, die had hard moeten lachen toen hij de volgende morgen vroeg welke wijn ik de hele avond gedronken had. ‘Groot gelijk’ zei hij toen hij me een knuffel gaf. Hij zag er opvallend fris uit. Wat zou hij gedronken hebben?

De wijn die nieuw leven inblaast:

Monte Dell'Ora
Amarone della Valpolicella Classico 2005 € 36,50

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden