Wijn en educatie

De provinciale stemmen zijn uitgebracht en de volgende ronde om te stemmen is nu voor “wijn & educatie”. Pur Sang Royal heeft de finale gehaald van Decompanychallenge.nl. Iedereen mag stemmen op een challenge. Hopelijk wordt er ook op mijn voorstel gestemd…Mijn platform wordt samen met IBM en Ilionx ontwikkeld voor studenten in heel de wereld. De doelstelling is om mensen te ondersteunen met woonruimte en (wijn)educatieprojecten, dichtbij scholen. Daarnaast biedt het docenten oenologie wereldwijd de mogelijkheid om met “video-conferencing” wijneducatie te bieden aan verschillende universiteiten. Dit zorgt ervoor dat mensen op hetzelfde tijdstip in verschillende landen virtueel aanwezig zijn. Leuke “pracht en praal” voor de wijnindustrie en liefhebbers!

Daarnaast biedt het platform een model om de beweging van mensen te bestuderen naar verschillende scholen en kunnen de competenties van studenten oenologie gemeten worden. Leerlingen ontvangen uitdagende projectopdrachten van wijnproducenten om processen en de educatie te verbeteren. Er wordt gewerkt aan de “Smart School van de toekomst”. Wijn & educatie hoort erbij! Het proces van wijn maken mag dan een oude traditie zijn, de industrie en technologie staan niet stil.

Website & mobile
Naast een website wordt er een app gebouwd voor Android en Iphone. Hiermee kunnen mensen via een kaartprojectie zoeken op woonruimte, projecten (of studentenbanen), dichtbij een school in elk land. Ook is de app een social media platform, waar mensen elkaar treffen voor een diner met een goede fles wijn. Er kan via Youtube, Facebook, Myspace, Hyves en Linkedin gesurft worden naar de legendarische app, om de dagelijkse “digi-rituelen” niet te verstoren.

Naast het maatschappelijk belang voor educatie en leerlingen, is het app model ook voor andere doelgroepen toegankelijk. Er worden per doelgroep kanalen opgezet voor ondersteuning inzake potentiële woonruimte, werk en een gebonden locatie.

Tot nu toe wordt nergens in de wereld wijneducatie en leerlingen zo groot bij elkaar gebracht. Nederland mag een pionier worden in de oenologie en online learning, met kennis van meer dan 40 landen. Het is fenomenaal voor jong & oud om meer over wijn te leren via het speciale Intranet, gekoppeld aan educatiebronnen. De digitale app wereld is pas bij het begin voor de nieuwe evolutie met “wijn & educatie”.

Proost & play on!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden