Wijn en prijs

Met je hart drink je Bourgogne en met je verstand drink je Bordeaux. Volgens mij is het een uitspraak van Hubrecht Duijker of Hugh Johnson. Maar ik weet het niet zeker. Het is wel een waarheid als een koe! Je kunt het al aflezen aan de flesvorm. Een Bordeauxfles is recht, zakelijk en strak. Een Bourgognefles is dik, rond, bol en vriendelijk. Wie zou die verschillende flesvormen voor Bordeaux en Bourgogne eigenlijk bedacht hebben? Hoe zou het ontstaan zijn?Ik ben Bourgognefan, maar helaas dwingt mijn bankrekening mij om me als Bourgognesupporter bescheiden op te stellen. Dus drink ik ook de nodige Bordeauxwijnen. Liefst Saint Emilion. Lekkere zachte romige wijnen. De fles is leeg voor je het weet. Altijd een goed teken natuurlijk. Graveswijnen zijn ook lekker, zowel rood als wit. Ook Saint-Julien op de linkeroever heeft bij mij een mooi plekje in mijn wijnhart. Pomerol en Fronsac vind ik ook heerlijk, maar ... al deze wijnen zijn ook stevig aan de prijs.  

Er is niets aan te doen. Na 21 jaar proeven loop je niet snel meer warm voor een supermarktwijn van € 5,- of zo'n eenvoudige Merlot uit de 'Nieuwe Wereld'. Maar ik ga niet klagen! Dat is niet mijn aard. Ik denk dat iedereen die om wijn geeft vanzelf 'duurder' gaat drinken. Dat is logisch. Je hoort sommigen ook wel eens zeggen: "minder, maar wel betere wijn drinken". Dat vind ik echter een moeilijke; een fles lekkere wijn moet gewoon leeg! En om een vergelijk te hebben, maken we de tweede fles ook even open, lekker toch!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden