Wijn en Sushi?!

Is het niet wat vergezocht om er wijn bij te willen selecteren als je ook Sake, (Japans) bier of thee erbij kan drinken? Dat is een (goede) vraag die vaak wordt gesteld. Alleen, ik heb het gewoon niet zo met Sake (sorry). Met bier aan tafel is meer mogelijk dan je zou denken, zou kunnen. En thee is interessant als je de hoeveelheid alcohol binnen de perken wil houden. Al kan ik me niet herinneren wanneer ik voor het laatst ergens een kop thee voor mijzelf heb besteld...Maar ja, mijn passie is nu eenmaal wijn, dus wat is er leuker dan tijdens een Sushi-workshop gasten een keur aan verschillende wijnen te laten proeven en beoordelen? Uitgangspunten voor de wijnkeuzes zijn de pure smaak van verse vis, het romige van de rijst met een heel klein (azijn)zuurtje er doorheen, de smaak van (Hollandse...) Kikkomansaus en het gebruiken van kruiden.Het werd uiteraard een enthousiaste avond. Bijgaand de toppers in willekeurige volgorde:
1. Hongaarse Rose van Peter Vida, gemaakt van Pinot Noir en de lokale Kadarka en Kefrankos. Mooi fris, rond en behoorlijk complex bij de
gevarieerde smaken van Nigiri.
2. Hof van Twente Johanniter. Superfris, maar met een hele zachte, ronde afdronk. Ideaal bij verfijnde smaken van Sashimi en Sushi met zalm, avocado en komkommer..
3. Jagnet Muskat, sowieso bij velen een favoriete lentewijn. De geur doet een zoete wijn vermoeden, veel aroma's die je glas uit knallen. De smaak is echter lekker fris en droog.
4. Saint Pourcain Rouge. Rood bij Sushi ? Dat lijkt even wennen en daarom waren de meningen verdeeld, maar bij de voorstanders schoten superlatieven tekort. Heerlijk rood fruit, zuiver en licht gekoeld prima naast pikante tonijnvulling van de Sushi.Kortom, er is veel mogelijk. Gewoon lekker proberen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden