Wijn, goed voor jouw gezondheid!

Nu weet ik het écht zeker. Wijn is goed voor mijn gezondheid. Ik heb de Duizend van Duijker bijna uitgelezen en na al die 424 bladzijden wijninformatie is er geen ontkomen aan; rode wijn is gezond voor mijn lichaam. Voor hart en bloedvaten, hersens, longen ... Het voorkomt dementie en zorgt ervoor dat je goed blijft zien.

Om de 10 bladzijden is er in de 1000 van Duijker een onderwerp gewijd aan wijn en gezondheid. Ik moet zeggen dat de wijn Grüner Veltliner ook wel erg vaak terug komt in de tekst (sponsorbijdrage van de Oostenrijkse wijnvrienden?). Het 'antivries-schandaal' is bijna vergeten (!). Over gezondheid gesproken.

Maar... terug naar de rode wijn. Het zijn de fenolen en nog wat ander spul (onder andere resveratrol) in rode wijn dat ervoor zorgt dat je langer leeft en ook op oudere leeftijd scherp blijft. Bewijzen worden ook aangevoerd. Simenon, de schrijver van de 'Commissaris Maigret' boeken, dronk twee flessen Bordeaux per dag en had ook nog tijd om met duizenden vrouwen te slapen (alleen slapen?). Hij werd 86 jaar!

Yes... dat wil ik ook. Ik ga morgen beginnen. Met drinken dan. Ik ga - voor de zekerheid - voor drie flessen rode wijn per dag. Een fles gekoelde Beaujolais bij de lunch. En twee flessen lekkere Bourgogne bij het diner. In Bourgogne zullen toch ook wel voldoende fenolen en resveratrol zitten?

Ik heb zin in morgen. Nee, ik begin vanmiddag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden