Wijn is eeuwigheid in een fles

De wens om eeuwig te blijven leven is typisch menselijk. Gedachtes en dromen over de toekomst komen meestal voort uit de wens om alle goede dingen die we hebben te bewaren zoals ze zijn, ongewijzigd. De natuur wil precies het tegenovergestelde, de seizoenen volgen elkaar onverstoorbaar op terwijl de tikkende klok alles en iedereen langzaam laat smelten…

 

Nu is het april, de bloemen bloeien en alle wijnstokken krijgen lichtgroene uitlopers, net als de wilgen, populieren en eiken die rond de wijngaard staan. Het geurloze winterlandschap verandert in een veld vol parfum. En wat heeft dit allemaal met wijn te maken, vraag je je waarschijnlijk af? Veel, want wijn is niks meer of minder dan een wanhopige poging om de geuren van de velden rond de wijngaard in een fles te vangen.

 

Daarom zorgen we ieder jaar voor een lage temperatuur tijdens de vergisting, zodat we zoveel mogelijk geuren in de wijn kunnen vasthouden. We maken al ons materiaal, van de emmers waar de druiven in worden gedaan bij de oogst tot de tanks en de vaten waar de wijn in rijpt, zo schoon mogelijk, zodat micro-organismen die vieze geuren kunnen veroorzaken, geen kans krijgen. We zorgen ervoor dat de druiven niet in de volle zon staan, zodat het karakter niet verdampt. Jammer genoeg is niets voor altijd, dat weten we, maar als je lekkere wijn drinkt kun je die illusie nog even koesteren, vind je niet?

Vertaling: Sabina Posthumus

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden