Wijn is het leven beleven

De Norbertijnen in het Belgische Postel begrijpen het als geen ander. Het gaat daar over het leven. Ze bidden, bezinnen en maken de lekkerste kaas van België. En je kunt er de heerlijkste gerechtjes eten, wandelen, tot rust komen én drinken natuurlijk. Wijn tijdens de kerkdienst en het Postel-bier in de taverne.

Wijn is niet die fles. Wijn is niet het glas rood, wit of rosé. Wijn is een groot verhaal. Net als het leven dus. Kunst is om het verhaal over de wijn te ontdekken, te vinden, te slurpen (waar ken ik die term van?). Pas dan beleef je wijn in al zijn hoedanigheid. Dus ... ga op zoek. Koop een fles. Gewoon willekeurig. Het mag in een supermarkt zijn, maar liever toch bij een goede wijnwinkel of importeur. Ga vervolgens op reis met die fles. Welk land, welke streek, welk dorp, welke wijnboer, welk stuk akker, de geschiedenis van dat stukje aarde. Misschien ben je er zelf wel eens geweest, of in ieder geval in de buurt? Of misschien zou je er ooit eens naar toe willen?

Het verhaal van het leven kun je al heel dicht bij huis vinden. Probeer het eens met een flesje Apostelhoeve. Rij de weg van Maastricht naar Kanne. Parkeer je auto of fiets onderaan de wijngaard die je rechts van de weg ziet liggen. Loop de steile weg naar boven. Je ziet de wijnhoeve boven je opdoemen. Voel en ruik de aarde, de lucht. Geniet van het prachtige uitzicht bovenop de heuvel ... en neem een slokje Apostelhoeve. Apostelen? Wijn is geloof hebben in. Wijn is het leven beleven.

Boek nu een wijnwandelexcursie via Btgshop.nl >>

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden