Wijn met een vleugje glamour

www.jancisrobinson.com

Wat dacht je van een wijn die een lijntje heeft naar Brad Pitt en Angelina Jolie? Deze pittige witte uit de Provence komt van het domein dat dit sterrenstel gebruikt heeft om te broeden. Het is een schitterend landgoed net ten noorden van Brignoles, dat ooit eigendom was van jazzgenie Jacques Loussier, die er een opnamestudio liet bouwen. Daarmee zette hij Miraval meteen op de internationale glamourkaart. Pink Floyd werkte hier aan The Wall (de rosé van Miraval heet dan ook Pink Floyd); en ook Sting en The Cranberries hebben de studio gebruikt.

 

Biologische wijn
Brad en Angelina huurden het domein in 2008 voor een periode van drie jaar, zodat de tweeling die ze verwachtten er geboren kon worden. Het kasteel heeft 35 kamers, twee fitnessruimten (gelukkig maar) en nog veel meer, zoals een gigantische wijnkelder, die in 1850 gebouwd is. Eromheen liggen tuinen, olijfgaarden, bosland en 30 hectare wijngaarden. Die zijn helemaal biologisch en van de klei-kalkstenen bodems komen alom geprezen wijnen.

 

Wijn met diepte
Ik was onder de indruk van de combinatie van spanning en geconcentreerde fruitigheid in zowel de 2007 (die 13,5 procent alcohol heeft) als de 2008 van deze wijn. Hij wordt gemaakt op basis van de druif rolle, de Zuid-Franse naam voor vermentino. De wijn heeft de geur van een goedgemaakte vermentino, maar met extra diepte, een aantrekkelijk soort ziltheid en veel meer uithoudingsvermogen dan de doorsnee goedkope vermentino uit Sardinië.

Meer weten? Kijk op www.jancisrobinson.com.
Vertaling en bewerking: Anda Schippers

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden