Wijn- of wiskyproeverij tegen betaling?

Het was dan wel geen wijn- maar een whiskyproeverij waar ik onlangs voor werd uitgenodigd, ik begin er toch maar even over. Waarom? Heel simpel: omdat ik, hoewel persoonlijk geïnviteerd, wel geacht werd een toegangskaartje te kopen à € 8,50.Ben ik nou gek, of is dat wel vaker de gewoonte bij proeverijen? Afgaande op mijn ervaring met wijnproeverijen dacht ik van niet. Ik kan mij namelijk niet heugen daarvoor ooit een toegangskaartje betaald te hebben.

Is betalen voor een proeverij in whiskykringen dan misschien wel gebruikelijk? Wie het weet, mag het zeggen.

Nogmaals: het komt op mij uiterst eigenaardig over. En nog allesbehalve zakelijk ook. Want het heeft er in elk geval voor gezorgd dat ik de uitnodiging in kwestie helemaal links heb laten liggen. Jammer, al was het maar omdat ik weet dat ze ook in ‘mijn’ filiaal van de uitnodigende landelijke keten van slijterijen mijn lievelingswhisky (Macallan) op de plank hebben. Laat mij daarvan proeven (gratis welteverstaan) en grote kans dat ik ter plekke inteken op een fles. Gemiste kans dus voor de filiaalhouder. Gelukkig heb ik nog een aardig bodempje staan van mijn favoriete whisky.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden