Wijn van de week: Domaine des Roches Neuves

Domaine des Roches Neuves 2007
Saumur-Champigny
€ 10,10
Verkrijgbaar via www.okhuysen.nl
 

Rijst:
Koel rood was vorig jaar al hot en nu wordt licht rood ontdekt. Koel én licht, dat gaat goed samen! Lichte rode wijnen smaken koel vaak extra lekker en nog luchtiger. Licht heeft trouwens helemaal niets met leeg of saai te maken. Dat proef je in deze authentieke, slanke Loire die barst van het spannende rode fruit. Deze biodynamische terroirwijn is toegankelijk, maar staat heus z'n mannetje. Licht mannetje, dat wel.

 

Ruit:
Lekker hoor, deze Roches Neuves! Tien tot vijftien minuten voor het drinken uit de koelkast vind ik hem op zijn best. Die fractie frisheid accentueert zijn verkwikkende bom rood fruit. Cabernet franc is de druif achter de wijn. En die druif geeft ook kruidigheid. Ik proef zelfs wat tijm. Daar kan ik van alles te eten bij bedenken. Wat lijkt jou lekker?
 
Rijst:
Lichtverteerbare gerechten. Maar die mogen dan best kruidig zijn. Doordat de wijn naast fris en fruitig ook florale aroma's heeft, kan hij wat pikants aan. Geroosterde zwaardvis met versgemalen peper, falafel, kerrie-kruidig kippenpootje. Wat eten ze er in Saumur zelf eigenlijk bij?
 
Ruit:
Andouillettes! Ha, ha, je weet wel die worstjes met orgaanvlees. Vinden veel mensen eng maar ik ben er gek op. Met een tomatenchutney ernaast. Dat kan de wijn goed hebben! Kalfszwezerik is een goed alternatief. Of een klassieke pastei of terrine. Geen zin in orgaanvlees? Deze Saumur-Champigny gaat ook geweldig bij gevogelte, liefst van de grill. En ..., liefhebbers van klassiek Bordeaux bij (oude) kaas: probeer deze wijn eens als alternatief! Grote kans dat zijn vriendelijkere stroefheid het plekje naast de kaas verovert.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden