Wijnbaby’s

Mijn vaste alcoholdealer is – uit de aard van haar beroep? – een doortrapt type. Wanneer ik verzucht dat ik toch echt wat minder moet gaan drinken, of weer eens veel te weinig geld op mijn rekening heb, grijnst zij me meedogenloos toe en trekt een schattig miniflesje Silvaner van Weingut Brennfleck (Franken) uit het schap. “Portion control!”, zegt ze. En terwijl ik volkomen weerloos en kwijlend het baby-Bocksbeuteltje betast en even later afreken, meen ik heel even vanuit mijn ooghoeken op haar hoofd twee horentjes te zien.

Mijn hele leven al ben ik gevoelig voor kleine dingen. Poppenhuizen vol miniatuurmeubeltjes, kinderserviesjes, beschilderde vingerhoeden en meer van die smaakvolle objecten. Hele verhalen op een rijstkorrel geschreven. En de eindeloos fascinerende vraag hoeveel engelen er op een speldenknop passen.

Leven op de vierkante centimeter: ik geef toe, het is niet direct groots en meeslepend. Maar, gezien de gevaren die aan de consumptie van alcohol verbonden zijn, zijn die kleine flesjes misschien zo gek nog niet. Je kunt er best twee van drinken zonder dat je heel fout bezig bent. Ze zijn een stuk lichter in je boodschappentas. Wat zeg ik, ze passen uitstekend in de doorsneedamestas. O, en niet onbelangrijk: de wijn is echt goed. Schenk ’m wel in normale glazen, en niet in eierdopjes. Dat gaat zelfs mij te ver.

Weingut Brennfleck, Silvaner trocken Sulzfelder Maustal 2008, of Spätburgunder Sulzfelder Cyriakusberg 2009, Franken, 0,25 l, € 2,95 per stuk, bij www.finefoodshop.nl.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden