Wijnproeverij +

Het geven van wijnproeverijen, horecatrainingen en cursussen vind ik het leukst om te doen. Dozen schuiven, mensen bellen en adminstratie ordenen zijn ook noodzakelijke werkzaamheden, maar niets zo leuk als mensen daadwerkelijk verwennen.

Afgelopen weekend had ik weer een proeverij, ditmaal voor particulieren. Elf vrienden uit de omgeving van Amsterdam hadden in Volendam een huisje gehuurd en genoten van een weekendje weg. Een aantal jaren daarvoor had ik al een proeverij gegeven en ik mocht weer een keer terug komen, altijd leuk als mensen je kunsten waarderen.

Rond de klok van negen begon het festijn en een van de proevers bereidde bij iedere wijn een gerechtje. Dit was een groot succes, de wijnspijscombinaties klopten in de meeste gevallen. Nadat er zeven wijnen geproefd waren kreeg de avond een verrassende wending. De heren hadden besloten een dame uit te nodigen die de gemoederen zou verhitten.

 

Wijn en stripster
Ik kreeg de vraag of het mogelijk was de proeverij een half uurtje op te schorten. Wat dat betreft ben ik de moeilijkste niet, als mensen even willen wachten, dan doen we dat. Vervolgens vertelde hij me dat er een stripster langs zou komen, hetgeen niet veel later ook daadwerkelijk geschiedde. Deze dame deed ongeveer twintig minuten haar kunstje en liet de heren in verhitte staat achter.

 

Genieten van vrouwelijk schoon
Deze wijnproeverij met uitbreiding was voor mij een nieuwe en bizarre ervaring. Het was de eerste keer dat ik iets dergelijks meemaakte en de context waarin vond ik dan ook dolkomisch. De gastheer geneerde zich een beetje, maar dat vond ik nergens voor nodig. Al met al kon ik het wel waarderen, ongeacht de ogenschijnlijk grote tegenstrijdigheid die wijn proeven en het ontdoen van kleren met elkaar hebben. Misschien dat we er maar een nieuw arrangement van moeten maken, wijn proeven en tussendoor genieten van vrouwelijk schoon. Laten we het maar de "Wijnproeverij +" noemen... 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden