Wijntip voor lunch in de tuin?

Beste Cuno,

Morgen komt een vriendinnetje van me lunchen. Ik hoop dat het mooi weer wordt. Kunnen we lekker in de tuin zitten en tot laat in de middag aan de witte wijn. Ik wil een salade maken van krab, avocado, rode grapefruit en little-gem (je weet wel, wijvensla). De dressing moet een beetje romig worden, maar niet tè. Iets groens erdoor; ik denk aan bieslook. Hoe dan ook, daar moet dus een lekkere wijn bij. Heb jij een tip?
 
Recept voor 2 personen:
1 rode grapefruit
sap van maximaal een halve citroen
1 rijpe avocado
2 kropjes little gem
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel goede mayo
1 eetlepel extra vergine olijfolie
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
150 - 200 gram gaar krabvlees (uit de vriezer van de viswinkel)
 
Kerf de grapefruit kruislings in met een scherp mesje en schil hem. Verwijder ook zoveel mogelijk van de witte schil, want die smaakt onaangenaam bitter. Houd de vrucht boven een kommetje en snijd met het mesje de partjes tussen de vliezen uit. Vang het lekkend vocht op in het kommetje. Schil de avocado, halveer hem, verwijder de pit en snijd hem in plakjes. Besprenkel ze met een klein beetje citroensap tegen verkleuren. Haal de blaadjes van de little gem los, was en droog ze.  Doe de crème fraîche, de mayo en olijfolie bij het opgevangen grapefruitsap in het kommetje en roer glad. Proef de dressing en maak hem op smaak met citroensap, zout en versgemalen peper. Roer er tot slot de bieslook door. Maak op twee (liefst grote, diepe) borden een mooie salade van de little-gemblaadjes, grapefruitpartjes, avocado en het krabvlees. Druppel er vlak voor het serveren de dressing over.
 
Janneke

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden