Wijntoerisme in de wijntrein

Glaasje op? Laat je rijden! Nergens anders is dat zo gemakkelijk als in de Oostenrijkse hoofdstad van de wijn, Wenen. Ik heb het niet over de koets, de taxi, de stadsbus of de U-bahn, maar over de Heurigen Express. Dat is een treintje met wagons dat de wijngaarden van de Oostenrijkse hoofdstad af rijdt. Het idee is dat je zorgeloos kunt genieten van wijn en spijs zonder een Bob in te huren of zelf te hoeven rijden.

 

Heurigen
De express zet je af bij een van de 180 Heurigen (kruisingen tussen een restaurant, een picknickplaats en een wijnbedrijf) die de hoofdstad rijk is, en neemt je een uur later desgewenst weer mee naar de volgende. Aangezien de meeste Heurigen aan de rand van Wenen zijn gelegen, bieden ze vaak prachtige vergezichten en combineren wijn en toerisme op een natuurlijke manier.

 

Grüner Veltliner en Zweigelt
De wijn die je daar te drinken krijgt, is veelal gemaakt van grüner veltliner in een frisse, fruitige, en bovenal eenvoudige stijl. Datzelfde geldt voor de meeste rode wijnen die vaak gemaakt zijn van de blauer zweigelt. Fruitig, soepel en kruidig en net zoals grüner veltliner uitstekende partners aan tafel. Zoals deze Blauer Zweigelt St. Severin van Winzer Krems.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden